Михајловићева: Србијагас је потпуно неуређено предузеће

БЕОГРАД: Србијагас је потпуно неуређено предузеће које не ради добро, а циљ Министарства је да се уреди гасни сектор и да гасна предузећа доносе држави много већи профит, изјавила је данас министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић
“Србијагас поред више од милијарде евра дуга које је држава преузела, узима додатно, само за протеклих годину и по дана, и више од 300 милиона евра кредита од банака за текућу ликвидност, не за инвестиције. То није успешно предузеће. Не може бити успешно предузеће које није завршило планиране гасификације, а оне које је радило, није радило по реалним ценама, него по три или пет пута вишим”, рекла је она гостујући на ТВ Хепи.
 
Додала је да Србија у гасном сектору треба да се повезује са свим суседима и да поред гасовода Ниш-Димитровград гради и гасне интерконекције ка Румунији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Црној Гори, као и један крак ка Приштини.
 
„Мој циљ је уређен гасни сектор, профитабилна предузећа, а не предузећа која праве губитке и иза којих за сваки пројекат мора да стоји држава", нагласила је она.
 
Додала је да данас Србија има Србијагас који не ради добро, али чији директор има месечна примања од 34.000 евра и који сам себе поставља у наџорне одборе и скупштине предузећа повезаних са Србијагасом.
 
" То није питање било каквог личног сукоба, већ питање будућност гасне привреде у Србији”, закључила је Михајловићева.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести