Милановић: Олуја јесте људска трагедија, али...

КНИН: Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас у Книну да одлазак великог броја грађана српске националности из Хрватске током операције Олуја јесте људска трагедија, али томе је, навео је, "претходила људска глупост властодржаца у Београду".
2
Фото: TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIĆ

"То је људска трагедија али је томе претходила похлепа и глупост српских властодржаца. Данима пред Олују нису прихватили план З4 који није био повољан за нас, али је хрватско руководство било спремно да га прихвати", рекао је Милановић.

Рекао је да стога Хрватска нема од чега да се брани, јер за тај план, додао је, не би добили споменик ни захвалницу.

Истакао је да је операција Олуја била велики ризик, велика неизвесност, јер Хрватска није имала ни муницију за више од две седмице и тога морамо бити свесни.

Што се Србије данас тиче, Милановић је рекао да у њој није тешко бити председник, а још лакше је бити премијер зато што тамо, како је казао, сви мисле исто.

"Да ли је то добро, не знам. Тамо влада јединство и о Косову и о не увођењу санкција Русији и о другим питањима. Ако је то пут који је Србија изабрала не можемо помоћи, али одмагати нећемо", поручио је Милановић и додао да Хрватска има своје обавезе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести