Милићевић: Део опозиције позива на насиље

БЕОГРАД: Председник посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић оценио је вечерас да један део опозиције услед недостатка програма, идеја и политичког утицаја призива на насилничко и силеџијско понашање и да жели да на власт дође без избора.
milicevic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Демократија се остварује на изборима и само избори могу променити политичку слику Србије, навео је Милићевић и додао да ће Србија свакако имати фер и демократске изборе, због чега се, како каже, међустранчки дијалог који обухвата и изборне услове води на два колосека.

Истиче да је циљ да се саслушају сугестије и предлози свих политичких партија било уз посредовање европарламентараца или без њих.

Он је оценио да један део опозиције нема своје предлоге, и њихов основни циљ је да без избора дођу на власт.

Ако неко мисли да би резултат разговора о изборним условима требала да буде некаква прелазна Влада, која ће заменити актуелну Владу и Скупштину, без избора, онда тај у разговорима не треба ни да учествује, указао је Милићевић.

Он је додао да је политичкој сцени Србије доста "претњи реваншизмом, лустрацијом, улицом" и истакао да је за долазак на власт потребна подршка грађана коју немају.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести