Милићевић: Какав ће бити став после паљења српске заставе

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић питао је данас какав ће став заузети Министарство спољних послова и Влада Србије након јучерашњег, како је рекао, скандалозног дипломатског инцидента у Тирани и покушаја да се Србија и председник Александар Вучић унизе пред светом, паљењем српске заставе и демонстрацијама против Србије.
SPS, Đorđe Milićević, foto: Tanjug/videoocijalisticke
Фото: СПС, Ђорђе Милићевић, фото: Танјуг/видео

Милићевић је рекао да се у понедељак у Тирани десио незапамћен дипломатски скандал.

"На улицама главног града Албаније присталице Саљи Берише организовале су демонстрације против регионалне иницијативе Отворени Балкан и њеног лидера, председника Србије Александра Вучића. Том приликом албански екстремисти су палили српске заставе и планирали да нападну колону службених аутомобила, како би спречили одржавање овог самита", указао је Милићевић.

Он је подсетио да се Србија доследно залаже за политику мира и стабилности.

"Србија ову иницијативу види као прилику да гледамо у будућност уместо у прошлост и зато јој је истински и посвећена. Ту посвећеност потврђују и бројни до сада потписани споразуми са Северном Македонијом и Албанијом", додао је Милићевић.

Како је истакао, јучерашњи догађај у Тирани је неприхватљив и показује да би се неки врло радо вратили у прошлост, ма каква да је била.

"Очигледно је да некоме смета економски јака и стабилна Србија, Србија која је данас неоспорни фактор стабилности у региону и лидер по привредном расту", навео је Милићевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести