Милићевић: Легитимно је бити опозиција, али не држави и народу

БЕОГРАД: Потпредседник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић критиковао је наступе опозиционих лидера пред Европским парламентом наводећи да тиме само наносе штету Србији и њеним грађанима.
milicevic, tanjug
Фото: Tanjug / D.Goll, arhiva

"Социјалистичкој партији Србије је потпуно јасно да се један део опозиције определио за тезу што горе по Србију то боље по њих и да тужакањем Србије пред међународном заједницом могу доћи до политичких поена, а не размишлају да тиме само наносе штету Србији и грађанима Србије", навео је Милићевић у писаној изјави коју је доставио медијима.

Он тврди и да је та иста опозиција дошла навласт "на крилима некакве своје приче о ЕУ", али каже да Србију данас ка пуноправном чланству води управо владајућа коалиција, "за коју су тада говорили да је антиевропска".

Србија је, додаје, данас дошла до позитивних економских показатеља заснованих на здравим основама, а захваљујући успешној спољној политици ојачан је међународни углед и положај земље.

У прилог порасту угледа Србије у свету Милићевић помиње и да је 17 међународно признатих држава повукло признање једнострано проглашене независности Косова.

Напомиње у изјави за медије да је данас тешко бранити државне и националне интересе Србие и тврди да то могу само храбри и истрајни борци за националне интересе какви су пре свега, председник Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић, али и цела Влада.

Милићевић каже и да "овај део опозиције не интересују никакви изборни услови", а слобода медија интересује их само да би то представили као разлог за неизлазак на изборе.

"Ми разумемо да неко жели да буде опозиција и да критикује рад владајуће коалиције, али и да понуди конкретне предлоге и алтернативу, а не да критикује зарад критике и води политику која се своди на претње, сукобе, насиље и инциденте", наводи Милићевић. Поручује да је легитимно бити опозиција, али каже да му није јасно како могу да буду опозиција својој држави и народу.

"То по ко зна који пут показују тужакајући Србију у иностранству и износећи неистине и лажи. И када говоре о демократији треба да знају само једно - демократија се остварује једино на изборима, а не на улици", закључује Милићевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести