Милићевић с делегацијом регије Вал Доаз о широј сарадњи

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је чланове делегације регије Вал Доаз из Француске коју предводи Жан Франсоа Бенон, директор Комитета за економски развој с којима је разговарао о интезивирању и проширивању сарадње две регије.
milicevic val doaz
Фото: vojvodina.gov.rs

Изражен је заједнички став да постоји простор и могућност да се постојећа сарадња прошири и интезивира, а једна од идеја је да се та сарадња која је изузетна између градова, институционално прошири и на ниво регија.

Саговорници су се сагласили да би било веома значајно добре односе две регије институционализовати кроз Споразум о сарадњи АП Војводине и регије Вал Доаз, која би подразумевала сарадњу у области привреде, пољопривреде, здравства, културе, као и у повезивању Универзитеа и размене студнета.

Таквим споразумом и подизањем односа на тај ниво послао би се јасан сигнал и подршка привредницима са обе стране да што тешње сарађују.

Искорак у сарадњи између АП Војводине и регије Вал Доаз, сматрају саговорници, било би организовање Привредног форума у Новом Саду уз присуство најзначајнијих привредника са обе стране како би се презентовали привредни потенцијали обе регије.

Састанку су присуствовали и представници Привредне коморе Војводине и Града Новог Сада.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести