Милићевић (СПС): Дијалога ће бити, видећемо ко ће учествовати

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић одбацио је данас наводе да је председник Скупштине Србије Ивица Дачић “кочничар” Међустраначког дијалога и додао да ће дијалога бити, али, напомиње, видеће се у ком формати и ко ће бити учесници.
milicevic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Милићевић је на конференцији за новинаре рекао да је Међустраначки дијалог започет разговором бивше председнице парламента Маје Гојковић са Дејвидом Мекалистером и да је тада направљен формат у коме су учетсвовале и ванпарламентарне странке које су биле заинтресоване и парламнтарне.

Он је поновио да нема неких посебних очекивања од будућег Међстраначког дијалога осим спремности и воље да се саслушају сугестије и предлози, а од европарламентараца као копредседавајућих очекује да не деле представнике политичких странака, па да се са једног групом састају у институцијама система, а са другом у хотелским лобиијима, напомињући да разговоре треба водити у скупштини.

“Ко ће учествовати и на који нацин, то је нешто о чему ћемо разговарати и биће то исход разговора Дачића и Мекалистера”, рекао је Милићевић.

Он је додао да они сада нису спремни на оно што се дешавало у претходном периоду, а то је да невладине организације буду носиоци целе приче и модератори који ће, каже, наметатати одређена решења.

Упитан да ли је европарламентарка Тања Фајон релеватна саговорник, за коју је власт у Србији говорила да је пристрасна, јер је се састајала са делом опозиције у хотелским лобијима, Милићевић каже да лично мисли да је врло пристрасна.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести