Милићевић (СПС):Власт жели дијалог,питање су теме и формат

Власт жели наставак међустраначког дијалога са опозицијом, како би њени представници учестовали на изборима, али и даље остаје питање тема и формат разговора
Djordje Milićević, SPS Foto Tanjug/ D.Aničić
Фото: Foto Tanjug/ D.Aničić

БЕОГРАД: Власт жели наставак међустраначког дијалога са опозицијом, како би њени представници учестовали на изборима, али и даље остаје питање тема и формат разговора, изјавио је данас шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић.

“Успех дијалога ће зависити пре свега од тога које ће теме бити на дневном реду. За опозицију је важно да се фокусира на теме које за њих представљају заједнички именитељ, као што су примедбе на изборни закон, финансирање политичких странака, медијски услови, а став који смо имали до сада од дела опозиције 42 захтева или бојкот, није дијалог већ ултиматум”, рекао је Милићевић.

Он је на седници Интерпарламентарног одбора за стабилизацију и придруживање између ЕУ и Србије рекао да је власт озбиљно и одговорно приступила међустраначком дијалогу, додајући да је агенда која је резултат дијалога у целости реализована.

“Учешће странаца можда подстиче нереална очекивања код представника опозиције, па предлажу и оно што нису ни они примењивали”, рекао је он.

Милићевић је оценио да у делу опозиционе сцене влада конфузија какав уопште дијалог и са ким желе.

Како каже, једни неће представнике ЕУ, други неће “антибојкоташе”, трећи неће оне који су учествовали на изборима, а део, сматра, “пати од елитизма”.

Милићевић је приметио да има и оних који не би да председава Ивица Дачић, јер је део власти, те упитао са ким тај део опозиције жели да разговара.

Ако неко очекује да дијалог власти и опозиције о изборним условима треба да замени изборе, па да се тиме бави прелазна влада, онда боље и да не учествује”, рекао је Милићевић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести