Дачић: Фајон може да буде посредник у свађама у опозицији

БЕОГРАД: Можда би Тања Фајон, док се не настави међустраначки дијалог, могла да буде посредник у свађама у опозицији, "у којој не воле очима да се гледају", рекао је данас председник Скупштине Србије и СПС Ивица Дачић.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Он је тако одговорио на критике које му је упутио потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић да је захтев за изузеће Тање Фајон као посредника у међустраначком дијалоху наставак "праксе ућуткивања" оних који говоре да су власти у Србији напустиле европски пут.

"Пошто примећујем велику нервозу код Борка Стефановића како се неко усудио да каже неку лошу реч о Тањи Фајон, иако дијалог још није ни настављен, можда би Тања Фајон у међувремену могла да буде посредник у свађама у опозицији, који не воле очима да се гледају", навео је Дачић у писаној изјави.

Дачић је оценио као трагикомично да Стефановић њега оптужује да је упропастио СПС, када су он и Ђилас, Тадић, Јеремић, Живковић, Лутовац и остали, уништили "камен на камену" Демократске странке, некад водеће у Србији.

"Када је једини пут Борко Стефановић наступио на парламентарним изборима 2016. године, са својим именом и презименом освојио је целих 0,94 одсто, тек толико да се зна", навео је Дачић.

Он је додао да ће о наставку дијалога тек разговарати са Дејвидом Мекалистером, највероватније следеће недеље.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести