Милош Вучевић детонирао Бору Новаковића у Скупштини. Ево како му је одговорио

Током бурне расправе, трећег дана конститутивне седнице Народне Скупштине Србије, уследио је директан одговор Милоша Вучевића човеку који је по његовим речима покрао Нови Сад и избегао руку правде.
Милош Вучевић
Фото: Screenshot RTS2/Ilustracija

Вучевић се оштро успротивио говору посланика Борислава Новаковића, и поручио му да “лопови и кукавице треба да ћуте”.

А зашто је Борислав Новаковић назван лоповом и кукавицом? 

Новаковић је у периоду од 2000-20004. године био председник Скупштине града Новог Сада, и народни посланик, тада Демократске странке. Борислав Новаковић је патентирао “гласање на даљину”, то јест, он је “гласао” у Скупштини Србије из Солуна (Грчка). Тада је његов кум, Бојан Пајтић био председник посланичког клуба и подржао лаж Новаковића да је био у клупама када се гласало.

После лагања о гласању, Бора Новаковић прелази на крупније афере. Новаковић је ухапшен крајем новембра 2014. и у притвору је провео 30 дана. На основу пресуде Прекршајног суда у Новом Саду од 19. новембра 2015. године Бора Новаковић је осуђен на новчану казну од 200 хиљада динара као одговорно лице ЈП Завод за изградњу града јер је закључивао бројне милионске уговоре мимо прописа који регулишу јавне набавке. Тако је Бора Новаковић, дипломирани марксиста, 14. септембра 2010. године закључио Уговор о јавној набавци на износ од 243.855.000,00 динара са предузећем “Пут инвест”, мимо прописа, који регулишу јавне набавке. Дан касније, 15. септембра 2010. године, један од лидера, тада, новосадских демократа закључује Уговор о извођењу радова за опремање грађевинског земљишта са истом фирмом на 59.992.000,00 динара, такође мимо прописа и неопходне документације.

Виши суд у Београду осудио је 2017. године Борислава Новаковића, тада бившег директора Завода за изградњу града Новог Сада, на три године и шест месеци затвора због малверзација приликом изградње Булевара Европе. 

Осуђен је да је, као директор Завода за изградњу града од 2009. до 2011. године, исплатио 4 милиона евра предузећу „Боровица транспорт“ да буде извођач радова на изградњи Булевара Европе, иако је и тада било познато да та компанија не испуњава услове.

Новаковић је привођен и годину дана раније, и то због сумњи у малверзације са грађевинским земљиштем, заједно са новосадским бизнисменима Петром Матијевићем, Војиславом Гајићем и другима, али је тај поступак обустављен.

Борислав Новаковић, је 2018. године, тада председник новосадског одобра Народне странке, осуђен на шест месеци затвора или две године условне казне због напада на полицајце у Врбасу.

И то није све. Борислав Новаковић због својих корупцијских радњи и насилног понашања одлучује да мења странке, и тако 2014. године прелази у Социјалдемокртаску странку Бориса Тадића, потом у Народну странку Вука Јеремића, да би данас био у Народном покрету Србије Мирослава Алексића.

vojvodinauzivo.rs

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести