Министар Цветковић са делегацијом ММФ: ЕКСПО 2027 представља велики замајац за даљи и јачи економски развој наше земље

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју је предводио Донал Мекгетиган, шеф мисије.  
Слободан Цветковић
Фото: Министарство привреде/Илустрација

Министар Цветковић је истакао да је Влада Републике Србије посвећена реформи привредних друштава у власништву Србије и повећању користи од државног власништва за земљу и грађане.  
 

„Један од циљева Закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије је оснаживање, корпоративизација и боље управљање државним предузећима са намером остваривања бољих пословних резултата. Овим законом је прописано да ће Министарство привреде бити орган државне управе који обавља централизовану власничку функцију, сходно најбољој пракси у развијеним тржишним привредама“, рекао је министар Цветковић истичући да ће адекватна имплементација овог закона почети у предвиђеном року, а то је септембар ове године. 

На тему страних директних инвестиција (СДИ) министар Цветковић је указао да су оне стабилне, да је прошле године био прилив новца у износу од 4,5 милијарди евра.  
 

„Ако стабилном приливу СДИ додамо и план који је недавно представио председник Србије „Скок у будућност“, који подразумева улагања од 18 милијарди евра у инфраструктуру и предстојећу специјализовану светску изложбу ЕКСПО 2027, све то представља велики замајац за даљи и јачи економски развој наше земље. Уз то имамо очувану макроекономску, финансијску и енергетску стабилност, као и квалитетну и добро образовану радну снагу. Све то су изузетни потенцијали за свеобухватни напредак Србије“, рекао је Цветковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести