Министарство за рад: Насиље над женама се неће толерисати

БЕОГРАД: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је вечерас поводом недавних немилих догађања у Скупштини Србије да се насиље над женама неће толерисати, најоштрије осудило тај чин и затражило да се хитно предузму законске мере.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje
Фото: Министарство за рад, запошљавање

"Без обзира на имунитет посланика, потребно је хитно предузети законске мере како би држава показала да осуђује сваку врсту насилничког понашања, без обзира на то где је и ко је починилац", наводи се у саопштењу.Министарство у својству своје надлезности за бригу о родној равноправности, још једном подсећа јавност на став Владе Србије да се насиље над женама неће толерисати, истиче се у саопштењу.

"Имајући у виду да је у надлежности овог Министарства и борба против насиља над женама, а у циљу заштите свих жена - без обзира на политичку, националну, верску или било коју другу врсту припадности - најоштрије осуђујемо овакав чин", поручује се из министарства.

Председница парламента Маја Гојковић рекла је на конференцији за новинаре у уторак да је у њен кабинет упало троје посланика Двери, међу којима је био и лидер те странке Бошко Обрадовић да су викали, вређали и физички је спречавали да изађе из кабинета. 

Гојковић је током јучерашње седнице показала и модрице задобијене у том инциденту.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести