Мировић: Долазак Шандонг Линглонг Тајр велики дан за Војводину

НОВИ САД: Председник војвођанске владе Игор Мировић оценио је данас да ће долазак у Србију кинеске компаније "Шандонг Линглонг Тајр", која је јуче у Зрењанину положила камен темељац за изградњу велике фабрике, значити много за развој читаве Аутономне Покрајине Војводине. 
mirovic
Фото: vojvodina.gov.rs

У саопштењу за јавност, Мировић је подсетио да ће производња 13 милиона комада гума годишње обезбедити не само нова радна места већ и веће приходе за буџет Града Зрењанина и буџет АП Војводине. 

Он је истакао да ће Покрајинска влада наставити да подржава развојне пројекте који доприносе расту економије читаве земље и да ће новац грађана који преко пореза остваре нова предузећа, попут кинеске компаније "Шандонг Линглонг Тајр", бити одговорно усмерен на економски оправдане пројекте.

"За разлику од ранијих година, када је слика Војводине била и слика Развојне банке, промашених фондова и задужења за покриће губитака, данас то више није могуће. Председник (Србије Александар) Вучић помогао је својим утицајем да све више домаћих и страних предузећа остваре своје инвестиције и у АП Војводини и сви то треба да цене без обзира на политичке разлике", додао је Мировић.

Он је такође изразио очекивање да ће у наредној години стопа незапослених у АП Војводини настави да пада и да расту зараде, чији просек већ сада прелази 50.000 динара.

"То је мање него што желимо, али очекујем, да ако наставимо да улажемо у инфраструктуру и подстичемо привреду, стандард и живот грађана буде квалитетнији", закључио је Мировић.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести