Мировић и Мемић о унапређењу туристичке понуде Фрушке горе

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је министра туризма и омладине Хусеина Мемића, са којим је разговарао о унапређењу туристичке инфраструктуре и понуде Фрушке горе.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Мировић и Мемић сагласили су се да је потребно сачинити вишегодишњи план развоја Фрушке горе, који ће бити самоодржив с обзиром на то су њени потенцијали велики, са акцентом на верском, винском и ловном туризму, као и на спорту и рекреацији.

На састанку је било речи о заједничким пројектима Министарства и Покрајинске владе, пре свега о изградњи туристичког Инфо-центра Фрушке горе, која ће бити реализована у сарадњи са Националним парком.

Мировић је изјавио да је Покрајинска влада значајним и обимним плановима приступила Фрушкој гори, те да је у протеклом периоду финансирала реконструкцију 50 километара фрушкогорских путева.

Фото: vojvodina.gov.rs

Мемић је истакао да се припрема дугорочни план развоја атрактивне фрушкогорске дестинације, како би Фрушка гора добила место које јој и припада, и да би се сачувала зелена оаза коју Војводина има.

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и директор Националног парка „Фрушка гора“ Живко Цветковић.

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести