Мировић и привредна делегација Корушке о економској сарадњи

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас привредну делегацију аустријске покрајине Корушке, коју је предводио председник Привредне коморе Јирген Мандл.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи о потенцијалима Војводине и Корушке, те о могућностима за нова улагања и интензивнију сарадњу у областима привреде и прехрамбене индустрије.

Истакавши да је Аустрија један од најзначајнијих партнера Републике Србије на економском и политичком плану, а да томе у прилог иде податак да су аустријске компаније међу пет највећих улагача у нашој земљи, Мировић је оценио да је Војводина урадила много на побољшању привредне климе, те да у Србији данас влада клима пословне сигурности.

„Очекујем да ће овај сусрет допринети и институционалној сарадњи АП Војводине и Корушке“, рекао је Мировић.

Оцењујући данашњи сусрет као прилику за конкретизовање сарадње и додатни импулс привредницима, на корист обеју страна, председник Привредне коморе Корушке Јирген Мандл навео је да постоји много могућности за сарадњу, издвојивши, поред привреде и пољопривреде, и област дуалног образовања.

Састанку је присуствовао и амбасадор Аустрије у Републици Србији Николаус Лутероти, који је истакао да је Војводина покрајина са којом су аустријске регије блиско повезане.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести