Мировић и Вучевић обишли ОШ „Милош Црњански“ у Новом Саду и најавили комплетну реконструкцију

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас, првог дана нове школске године, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, Основну школу „Милош Црњански“ у новосадском насељу Сателит, како би се упознали са ситуацијом у тој образовној установи.
mirovic i vucevic skola, grad novi sad
Фото: Град Нови Сад

Након обиласка истакнуто је да ће школа бити или комплетно реконструисана или ће бити изграђен нови објекат школе.

Мировић је навео да је последњих година широм Војводине у току реконструкција и изградња великог броја објеката основних и средњих школа, ученичких домова.

Фото: Покрајинска влада

Он је подсетио да је Покрајина финансирала изградњу нове школе у Сремској Митровици, завршава се ученички дом у Бачкој Тополи, који је годинама био затворен као промашена инвестиција претходне власти, а пре неколико дана доведени су до краја и радови на изградњи предшколске установе у Ковину.

Фото: Покрајинска влада

„За неколико дана за школску децу почињемо још један важан објекат. Реч је о дворцу Хетерленд у Бочару, у општини Нови Бечеј, где смо такође имали велику проневеру претходне власти“, навео је Мировић и додао и да је у току дигитализација у великом броју школа широм Војводине.

Мировић је нагласио да су стабилизоване јавне финансије, те да је држава учинила много тога да покрајинска и градска каса буду пуније, те да може са већим амбицијама да се говори о изградњи нових објеката.

Фото: Покрајинска влада

„Посла има пуно, јер деценијама иза нас нису грађени или реконструисани постојећи школски објекти. Ми смо данас успели да све послове радимо чисто и професионално за разлику од претходне власти која је била специјалиста за проневеру у овим осетљивим областима“, истакао је Мировић и додао да је реч о ученичком дому у Бачкој Тополи, Хетерленду у Бочару, Клиници за гинекологију и акушерство у Новом Саду.

Градоначелник Милош Вучевић је нагласио да у школу „Милош Црњански“ деценијама није довољно улагано.

Фото: Град Нови Сад

- Постоји апсолутно јединство када је реч о капиталним пројектима за развој нашег града, покрајине и наше државе Србије. Много је лакше водити град уз подршку покрајинске и републичке владе, него што је то био случај у мом првом мандату. ОШ ''Милош Црњански'' нам је један од приоритета, објекат је у веома лошем стању, а урбанисти ће нам рећи да ли је оправдано да градимо у дворишту нов објекат, па да касније на месту постојећег буду изграђени спортски терени. Ми навијамо за ту опцију како би Сателит добио најмодернију школу која би била тако пројектована да ђаци могу да је похађају у једној смени. Разговарали смо и са директорима других школа у Новом Саду о томе шта све можемо да учинимо како бисмо побољшали услове за рад, а нама у Граду је, између осталог, у агенди проширење ОШ ''Иван Гундулић'' на Подбари - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Директорица школе Милица Вучићевић захвалила се званичницима на посети и истакла да без обзира на то што немају баш најбоље услове за рад, ђаци постижу изванредне резултате на такмичењима свих нивоа. Она се захвалила градоначелнику Вучевићу на томе што су прваци у Новом Саду добили бесплатне уџбенике, јер је то свима у многоме олакшало почетак школске године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести