Мировић: Миграције су озбиљна глобална тема

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је вечерас учеснике међународне конференције "Миграције-утицаји, право и просторно планирање" и рекао да миграције, као и све последице које оне носе, нису само тема овог скупа, већ су озбиљна и глобална тема.
Mirovic, ucesnici medjunarodne konferencije-2
Фото: Покрајинска влада

Наша држава је од првих елемената суочавања са миграцијама, своје понашање руководила међународним стандардима, стандардима хуманости, стандардима добре организације и стандардима које цивилизовани свет потписује под 21. век, казао је Мировић.

Први човек покрајинске администрације је навео да неколико десетина деце миграната у Војводини похађа основне школе заједно са нашом децом.
То сам навео као податак који може да буде додатан аргумент за оно што смо урадили како бисмо смањили последице великих глобалних изазова, којим се на интерактиван начин бави и овај скуп, казао је он.

Фото: Покрајинска влада

Драго ми је што се наш Универзитет придружио Универзитету из Хонг Конга, који се такође бави овом темом. То је битна чињеница јер Универзитет у Новом Саду, по многим сегментима, може да стоји раме уз раме са најзначајнијим универзитетима на свету, рекао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Научна конференција у организацији Међународне академске асоцијације за просторно планирање, право и својинске односе и Центра за стратегијске и напредне студије Универзитета у Новом Саду отворена је 19. фебруара и трајаће још два дана. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести