Мировић на обележавању 20 година Гаранцијског фонда АПВ и Туристичке организације Војводине

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је вечерас у Новом Саду обележавању јубилеја – 20 година постојања Гаранцијског фонда АП Војводине и Туристичке организације Војводине.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

„Године 2016. прихватио сам веома одговоран задатак –  да реорганизујем систем Аутономне Покрајине Војводине, којим управља Покрајинска влада, и да Војводину као важан и нераскидиви део Србије поведемо на пут успеха. Заједно с другим институцијама, са Развојним фондом, Развојном агенцијом, Гаранцијским фондом АПВ, Туристичком организацијом Војводине, Фондом за развој пољопривреде, Привредном комором и секретаријатима учинили смо све да Војводина буде део великог националног успеха, и уверен сам да смо ту нашу заједничку мисију испунили“, нагласио је Мировић.

Када је реч о Гаранцијском фонду Војводине, према Мировићевим речима, вредност издатих гаранција од 80 милиона евра јесте податак који говори о томе да је овај фонд предано радио и подстакао развој нашег друштва и привреде. С друге стране, Туристичка организација Војводине представила је наше потенцијале на најбољи начин информишући домаће и стране госте о потенцијалима овог дела наше земље.

Фото: PKS

Директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић рекао је да је Фонд за ових двадесет година пословања, и око 1.800 издатих гаранција, чија је вредност близу 80 милиона евра, постао снажан, сигуран и поуздан партнер бројним привредницима, пољопривредницима и предузетницима, који, захваљујући томе, лакше и по много повољнијим условима, долазе до кредита код пословних банака.

„Пратећи потребе тржишта и привредну политику Покрајинске владе, данас су нашим гаранцијама покривене све области привреде“, изјавио је Раковић и истакао да је у периоду од 2016. године гарантни потенцијал знатно увећан захваљујући координираним одлукама Покрајинске владе и Фонда.

Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић навела је да је та организација од 2016. године реализовала бројне активности, кампање и пројекте, што је утицало на повећање туристичког промета, о чему сведоче званични статистички подаци.

Фото: PKS

„Желели смо да покажемо свету све оно што Војводина има да понуди – нашу богату културну баштину, прелепу природу, срдачне људе и богату гастрономију. Представили смо туристичку понуду на више од 300 међународних сајмова, а у претходном периоду активно смо учествовали и у осам пројеката прекограничне сарадње“, изјавила је Павловићева.

Догађају су присуствовали и чланови Покрајинске владе, представници републичких, покрајинских и градских институција и привредници.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести