Мировић: На пролеће станови за 32 социјално угрожене породице у Бачу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Бачу радове на изградњи зграде у којој ће бити смештене породице чији су домови изгорели у пожару у октобру прошле године, као и социјално угрожене породице из ове општине.
2
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о објекту површине 2.200 квадратних метара у којем ће бити смештене укупно 32 породице.

„Задовољан сам динамиком радова јер ће објекат пре зиме бити стављен под кров што ће омогућити унутрашње радове.
Покрајинска влада до сада је за ову инвестицију издвојила 50 милиона динара, а определиће и додатна финансијска средства да она буде завршена до пролећа“, изјавио је председник Мировић.

Према Мировићевим речима, последњих година интензивирана је изградња станова како за избегла и расељена лица, тако и за друге намене.

„Показујемо жељу да помогнемо свим људима којима је помоћ потребна, као и да водимо заједничку политику која има разумевање за социјално најугроженије грађане“, изјавио је председник Мировић.

Покрајинска влада је у новембру прошле године издвојила и готово два милиона динара за обезбеђивање привременог смештаја за породице које су остале без домова, а у којима је једанаесторо деце, као и за трошкове струје.

Председник Општине Бач Стева Панић рекао је да је вредност ове инвестиције 130 милиона динара, захваливши Покрајинској влади на подршци приликом реализације овог пројекта.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести