Мировић: Насиље и мржња никада неће добити народну подршку у Србији

„Синоћни догађај пред Народном скупштином и посебно покушај њеног насилног заузимања одраз су немоћи екстремних политичких кругова који нису у стању да на изборима освоје минималан број гласова.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Председник Покрајинске владе Игор Мировић Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Посебно осуђујем бруталне вишечасовне нападе на полицију, чији је посао да чува имовину свих грађана. Уверен сам да насиље и мржња у Србији никада неће добити народну подршку. Више него икада потребан је разум и подршка свима који својим радом воде борбу за нашу земљу и животе њених грађана. Ова година, сама по себи, због глобалног вируса и политичке неизвесности, довољно је тешка и не може и не сме бити тежа због неодговорног понашања екстремних политичких кругова.

Позивам све на уздржаност и на нормалне реакције, без насиља, лажи и обмана. Посебно је сада важан мир јер је држава изложена притисцима и на међународном плану. Увек када постоје спољни притисци и велики непријатељи попут ковида 19 треба да будемо уједињени. Ако смо прави Срби, тако треба да размишљамо и поступамо јер нас на то уче догађаји из прошлости.“

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести