Мировић: Нови вртић у Ковину до краја септембра

КОВИН: Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас завршне радове на изградњи објекта Предшколске установе “Наша радост“ у Ковину, које је финансирала Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине заједно са локалном самоуправом.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о другој фази радова чија је укупна вредност више од  86,2 милиона динара, а средства за опремање овог објекта уложила је  и Влада Републике Србије преко надлежних министарстава.

„Радимо заједно како бисмо до краја септембра имали нови вртић по најсавременијим стандардима и са повећаним капацитетом за  150 деце. Ово је био један од већих проблема у општини Ковин који смо решили. Реализоваћемо инвестиицје и у другим деловима ове општине. Приоритет Покрајинске владе јесу мање и неразвијене како бисмо побољшали услове живота и рада“, казао је Мировић.

Улагање у предшколске установе, основне и средње школе као и у здравствени систем АП Војводине апсолутни је наш приоритет, додао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

На овом месту до 2015. године постојао је стари монтажни вртић стар 45 година који је забрањен за коришћење због безбедности деце и запослених, казала је председица Општине Ковин Сања Петровић.

Пуштањем овог објекта у рад  биће обезбеђени адекватни услови за васпитно-образовни рад, листе чекања неће постојати, а растеретиће се и централи овјекат ПУ „Наша радост“  изјавила је директорка ПУ „Наша радост“ Александра Алавања.

Обиласку радова присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести