Мировић обишао радове на изградњи регионалног система наводњавања

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи регионалног система „Мали Иђош“, којима је уједно и проширена прва фаза изградње система за наводњавање финансираних из „Абу Даби развојног фонда“ у АП Војводини.
Igor Mirovic/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада/Игор Мировић, канал Кула-Мали Иђош

Ови радови представљају наставак радова на ископу канала Кула-Мали Иђош, а по њиховом завршетку биће омогућено наводњавање нових 11.500 хектара пољопривредних површина на подручју општина Кула, Врбас, Мали Иђош и Бачка Топола.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ће завршетком радова на ископу канала у дужини од пет километара бити завршен огроман посао у оквиру прве фазе изградње система за наводњавање, који се финансирају из „Абу Даби развојног фонда“.

„Реализовали смо до сада 11 великих пројеката у оквиру овог програма, реконструисали смо и регионалне и двонаменске системе и обезбедили наводњавање за нових 37.000 хектара пољопривредног земљишта у АП Војводини“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је предвиђено да у 2019. години почну радови на реализацији друге фазе, нових 18 пројеката финансираних из Абу Даби развојног фонда, чиме ће бити омогућено наводњавање за још 70.000 хектара земљишта.

Фото: Pokrajinska vlada/Izgradnja kanala za navodnjavanje Kula-Mali Idjos

„Са новим инвестиционим захватом, који је вредан више од шест милијарди динара, планирамо да окончамо овај велики и важан посао на најбољи начин и на корист наших пољопривредника“, изјавио је председник Мировић, додавши да ће се ове године, поред Баната и Бачке, радити и у Срему.

„Наш циљ је да обезбедимо наводњавање на сваком делу територије у Војводини, како би пољопривредницима обезбедили што боље услове“, рекао је директор ЈВП „Воде Војводине“, Славко Врнџић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести