Мировић: Побољшати положај параплегичара

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине са којом је разговарао могућностима подршке у раду те организације.
1
Фото: фото покрајинска влада

У разговору је истакнуто, да је у циљу побољшања положаја параплегичара и квадриплегичара у Војводини, неопходан континуитет у подршци програмских активности Савеза, међу којима су, између осталог, значајне спортске активности као вид рехабилитације и рекреације инвалида. 

Председник Мировић је истакао да ће Покрајинска влада подржати организовање традиционалних покрајинских спортских игара за параплегичаре и квадриплегичаре које ће бити одржане наредне године. 

Реч је о три деценије дугој спортској манифестацији, значајној како за психо- физичку рехабилитацију инвалида, тако и за скретање пажње јавности на ову област.

На састанку су чланови Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине изнели идеју о оснивању кровне организације, која би на нивоу покрајине окупила удружења и организације особа са инвалидитетом и заступала заједничке интересе у остваривању права инвалида. 

У делегацији Савеза параплегичара и квадриплегичара Војводине били су председник Савеза Стеван Луковњак, секретар Савеза Александра Мања и чланови Управног одбора Јосип Влчек и Горан Рајковић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести