Мировић положио камен темељац за фискултурну салу у Белој Цркви

БЕЛА ЦРКВА: Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је у Белој Цркви у Основној школи „Жарко Зрењанин“ камен темељац за изградњу фискултурне сале са пратећим садржајем која испуњава критеријуме за школска такмичења.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Постојећа мала сала стара је 56 година и у наредним недељама биће започета и реконструкција овог објекта у коме никада није било грејања.

Пројекат је вредан 234 милиона динара и биће завршен, како је најављено, за годину дана.

„Веома сам задовољан са оним што сам видео данас у Јужном Банату. У протекле три и по године нова политика у АП Војводини дала је резултате тако да више нема промашених инвестиција и проневереног новца као што је било до 2016. године“, казао је председник Мировић.

Овом приликом, председник Мировић обишао је и Индустријску зону у овој општини, чију изградњу и опремање финансира Покрајинска влада заједно са Општином Бела Црква.

„У Белој Цркви постојала је велика потреба да се изгради Индустријска зона. Уложили смо 130 милиона динара, и овде ће посао наћи око 1.000 радника“, додао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

„Имамо још пуно посла посебно у мање развијенијим општинама. Данас смо договорили и нове инвестиције за школске објекте, овде у Јужном Банату. Пројекте које смо договорили са локалним самоуправама широм АП Војводине ми смо и реализовали и све наше инвестиције из 2016., 2017. и 2018. године су потуно завршене, и ја сам на то веома поносан", казао је председник Мировић.

Током радне посете Банату, Мировић је обишао и општину Алибунар, где су у току радови на изградњи фискултурне сале у Основној школи „Братство и јединство“ који су започети 2004. године и који су стајали као недовршен објекат. За завршетак ових радова Покрајинска влада издвојила је 78,2 милиона динара.

Радној посети општинама у Банату присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести