Мировић примио делегацију Жупаније Харгита

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са делегацијом румунске Жупаније Харгита, коју је предводио председник Жупанијског већа Чаба Борболи, са којим је разговарао о могућностима привредне сарадње.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Оценивши да су односи Србије и Румуније на високом нивоу, председник је делегацији Харгите представио потенцијале наше покрајине, а саговорници су се сагласили да постоје бројне области и потенцијали за успостављање сарадње.

Мировић је нагласио да су највеће могућности за то у областима пољопривреде, прерађивачке индустрије, сектору информационих технологија и култури.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

Подсетивши на то да Војводина има успостављену сарадњу са румунским жупанијама Арад и Тимиш, председник Мировић је истакао да је Покрајина заинтересована да повезивањем привредника, развојних агенција и културних делатника конкретизује односе са Жупанијом Харгита.

Председник Жупанијог већа Харгите Чаба Борболи рекао је да је та жупанија заинтересована за сарадњу са Покрајином Војводином, као и са Привредном комором Војводине, у областима од заједничког интереса попут пољопривреде, прерађивачког сектора и туризма.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести