Мировић примио министра Черкасова из Нижегородске области из Руске Федерације

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са Максимом Черкасовим Валеревичем, министром индустрије, трговине и предузетништва из Нижегородске обаласти, из Руске Федерације, са којим је разговарао о активностима за реализацију Споразума о сарадњи АП Војводине и те руске регије, који је потписан прошле године.
Mirovic_prijem-2-2-2
Фото: Покрајинска влада

На састанку је оцењено да су пријатељски односи две земље добар темељ за проширивање и унапређивање сарадње у областима индустријске производње, пољопривреде, науке, културе и туризма.

Председник Мировић оценио је, да је данашња посета од изузетног значаја јер до пре три године АП Војводина није имала ни један активан Споразум са руским областима.

Данас, истакао је председник Мировић, имамо активне споразме са руским областима, желимо да обогатимо нашу сарадњу, АП Војводина има шта да понуди, имамо огроман простор и потенцијал за нова улагања.

Саговорници су се сагласили да постоји обострана потреба за јачањем сарадње на плану еконoмског развоја, регионалног повезивања али и повезивања Универитета, привредних комора и културних институција.

Фото: Покрајинска влада

Република Србија за нас је веома важан партнер, прва пословна мисија Нижегородске области била је баш у АП Војводину, казао је министар Черкасов и додао да постоји интересовање руских привредника и компанија за повезивање и конкретну сарадњу, казао је министар Черкасов.

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести