Мировић: Принцип заједништва најважнији за опстанак друштва

БЕОГРАД: Председник Владе Аутономне Покрајине Војводине Игор Мировић каже да ће та влада бити влада континуитета са програмом који је заснован на принципима постављеним у протекле четири године, али и оним приоритетима који се појављују у нашем друштву и целом свету.
mirovic2
Фото: Игор Мировић, фото: Дневник (В. Фифа)

У интервјуу за данашњу "Политику", Мировић истиче да оптимизам за добре резултате будуће владе темељи на резултатима који су постигнути у претходном периоду, јер Војводина, указује, предњачи када је реч о смањењу незапослености.

Према његовим речима, у претходне четири године остварен је и значајан привредни и индустријски раст, постављени су добри темељи у свим областима, пре свега, додаје, у здравству, привреди и економији.
 

Истиче и да покрајинска влада спроводи програме који доприносе бољем економском положају грађана и то кроз два правца - развијања соопстевеног бизниса и јачање положаја најугроженијих слојева становништва.

Од економског развоја зависи и развој свих других области живота. Уколико организујемо, подстакнемо и усмеримо појединце и привредна друштва на пут сопственог јачања, то ће утицати и на јачање саме државе, наводи Мировић.

Каже да ће наставити да наглашава принцип заједништва који је назначио као "најважнији за опстанак друштва".

Мировић је уверен да ће сви проблеми и кризе, каква је тренутна са пандемијом вируса корона, бити превазиђене уколико се дрижимо тог принципа и додаје да је битан тимски рад Владе Србије, покрајинске владе и локалних самоуправа.

Када је реч о косовском питању, Мировић додаје да Србија и њени преговарачи инсистирају на дијалогу и на компромису.

Ипак, очигледно је да и даље постоје веоам снажни политички утицаји који иду ка томе да једна страна, у овом случају Србија, треба да уради све, а да друга страна не уради ништа, каже Мировић и додаје да такав "компромис" и нема смисла.

Истиче да је важно очувати дијалог на принципима који ће довести не само до помирења у блиској будућности већ и до решења у којем нико неће бити поражен и посрамљен.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести