Мировић: Први корак у повезивању Војводине и кинеског Хенана

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са замеником гувернера Народне владе кинеске провинције Хенан Хе Ђинпингом, изразивши задовољство што је учињен први корак ка повезивању и успостављању сарадње АП Војводине са овом кинеском провинцијом.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

"Саговорници су оценили да је сарадња у области пољопривреде и прехрамбене индустрије у обостраном интересу. Посебно је исказан интерес за повезивање компанија у области савремених технологија, за културну размену и сарадњу у области туризма", наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Мировић је казао да Србију и Кину веже велико и искрено пријатељтво, те да је један од стратешких циљева унапређење привредне сарадње.

Он је додао да Покрајинска влада настоји да кроз интензивирање посета и размену искустава са кинеским провинцијама, сарадњу која је дефинисана на државном нивоу - спроведе у што конкретнију форму.

Ђинпинг, који предводи делегацију те провинције у посети Србији, нагласио је да Хенан "препознаје привредне и инфраструктурне потенцијале Војводине".

Према његовим речима, Хенан се економски развија веома брзо, а са развијеном транспортном мрежом може бити привлачна дестинација за српске компаније и привреднике.

Ђинпинг је позвао председника војвођанске владе Игора Мировића да посети Хенан и сајам инвестиција који се одржава у априлу, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести