Мировић разговарао са начелником општине Сребреница  

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас у Новом Саду са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем.
sastanak srebrenica, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

У разговору је оцењено  да је Сребреница отворена према Републици Србији, која је до сада помогла реализацију значајних пројеката који су допринели развију те општине. 

Председник Мировић  је нагласио да Покрајинска влада активно подржава пројекте који помажу опстанак и развој нашег народа у земљама у региону, те да је спремна да подржи и пројекте који ће допринети развоју општине Сребреница.

Мировић и Грујичић су се сагласили да је сарадња између АП Војводине и општине Сребреница могућа у бројним областима, с акцентом на привредни сектор, кроз повезивање привредника и компанија, посебно у прехрамбеној и металској индустрији.   

Фото: Покрајинска влада

Састанку су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, шеф представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Делегација општине Сребреница посетила Нови Сад

 Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је делегацију општине Сребреница на челу са начелником општине Младеном Грујичићем, као и шефа представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића. Градоначелник је гостима пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство због њихове посете.

Фото: Град Нови Сад

На састанку у Градској кући званичници су оценили да постоји значајан простор за сарадњу у областима привреде, културе и туризма, и да повезивање кључних установа и организација може допринети даљој конкретизацији односа. Такође договорено је да ће Нови Сад поделити своја искуства везано за кандидатуру за Европску престоницу културе с обзиром на то да Сребреница планира да се кандидује за ту титулу за 2024. годину.

Градоначелник Вучевић нагласио је да су чврсте везе између Новог Сада и Републике Српске, и да се то може закључити из свакодневног живота, али и заједничких пројеката.

Фото: Град Нови Сад

Саговорници су се сложили да су добри регионални односи од велике важности за економски напредак овог дела Балкана, као и да тешње повезивање на локалном нивоу много доприноси том процесу.

Фото: Град Нови Сад

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести