Мировић разговарао са председником владе покрајине Баден-Виртемберг

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је посредством видео линка разговарао са председником Владе немачке Покрајине Баден-Виртемберг Винфредом Кречманом и председником Већа Дистрикта Штутгарт Волфгангом Рајмером.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Председник Покрајинске владе Игор Мировић Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

„Циљ нам је да постојећу изузетно добру сарадњу са једном од економски најразвијенијих немачких покрајина оснажимо са што више конкретних резултата у складу са могућностима због пандемије изазване вирусом ковид 19“, оценио је председник Мировић.

Он је подсетио да Покрајинска влада и Дистрикт Штутгарт, један од четири административна центра Баден-Виртемберга, имају институционалну сарадњу у свим областима од заједничког интереса, посебно у областима образовања и пољопривреде, регионалног развоја и партнерства између локалних самоуправа.

 У АП Војводини немачке компаније налазе се при самом врху страних директних инвестиција, и укупно у нашој земљи запошљавају око 60.000 радника.

„То је податак који указује на снажно партнерство наших земаља и колико је значајан немачки привредни допринос у нашој земљи“, оценио је председник Мировић.

Током онлајн конференције било је речи о интензивирању сарадње у области пољопривреде и повезивању наших института са партнерима из Баден-Виртемберга као и о унапређивању сарадње у области винарства.

„Ми смо задовољни сарадњом коју остварујемо са Покрајином Баден-Виртемберг. Потенцијала има пуно и желимо да немачки партнери увиде додатни простор у којем можемо развијати сарадњу“, нагласио је председник Мировић.

Председник Владе Баден-Виртемберга Винфред Кречман истакао је овом приликом да је веома задовољан сарадњом са Покрајинском владом и институцијама у АП Војводини, и изразио уверење да ће се та сарадња наставити и интензивирати и у годинама пред нама.

Немачка Покрајина Баден-Виртремберг један је од најбогатијих региона у Европи а по економској снази други по јачини у СР Немачкој. Дистрикт Штутгарт административни је центар у овој покрајини и седиште бројних светских компанија.

Конференцији су присуствовали и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и директор Развојне агенције Војводине  Никола Жежељ.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести