Мировић с амбасадором Туниса о сарадњи

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је амбасадора Републике Тунис Сејф-Алаха Реџеба, с којим је разговарао о проширивању и интензивирању сарадње, с акцентом на привреди.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

На састанку одржаном у Покрајинској влади оцењено је да Република Србија и Република Тунис имају изузетно добре пријатељске и партнерске односе, с дугом традицијом, и на тим основама градиће се везе за будућност.

Пријатељство наших земаља траје деценијама, а дипломатски односи успостављени су пре 63 године. Намера нам је да радимо на унапређењу сарадње у свим областима од заједничког интереса, јер су препознати бројни потенцијали, у привреди, пољопривреди, култури и туризму, рекао је председник Мировић.

Договорена је посета политичке и привредне делегације регионалних власти из Туниса АП Војводини током марта, што ће допринети интензивирању сарадње.

Фото: vojvodina.gov.rs

Амбасадор Реџеб казао је да је Република Тунис веома заинтересована за јачање односа са АП Војводином, пре свега у областима привреде, науке и културе, као и у размени студената.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести