Мировић се састао са градоначелником Пекинга

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић био је домаћин делегацији из Пекинга на челу са градоначелником Чен Ђинингом, која је у оквиру дводневне посете Србији данас боравила у Новом Саду. 
mirovic peking
Фото: vojvodina.gov.rs

Сусрету су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, наводи се у саопштењу.

Током сусрета са делегацијом кинеске престонице, констатовано је да су традиционално пријатељски односи Србије и Кине успостављени на највишем државном нивоу, као и досадашња одлична сарадња, добара основа за тешње повезивање двеју држава и њених региона и градова, у свим важним областима. 

Истакнуто је да је Покрајинска влада посвећена јачању међурегионалних веза, те да постоје бројне могућности за повезивање и конкретну сарадњу између АП Војводине и Пекинга.

Након готово четири деценије, званичници главног града Кине посетили су Србију, где је у суботу у Београду отворена манифестација "Дани Пекинга". У оквиру посете српској престоници, потписан је низ споразума о сарадњи између Београда и Пекинга у више области. 

Р. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести