Мировић у Дубаију представио привредне потенцијале АП Војводине

На позив шеика Мухамеда бин Рашида ал Мактоума, потпредседника и премијера Уједињених Арапских Емирата и владара Дубаија, председник Покрајинске владе Игор Мировић борави на 8. Годишњем инвестиционом форуму, који се одржава од 9. до 11. априла у Дубаију.
mirovic dubai3, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Годишњи инвестициони форум (АИМ) је водећа платформа за стране директне инвестиције (ФДИ) и највећи глобални инвестициони скуп лидера корпорација, привредника, предузетника, регионалних и међународних инвеститора.

Повезивање развијених и растућих тржишта кроз партнерство за инклузивни раст и одрживи развој, тема је овогодишњег инвестиционог форума, који је окупио представнике 140 земаља.

Фото: Покрајинска влада

На маргинама форума, председник Мировић састао се са министром економије Уједињених Арапских Емирата, Султаном бин Саеедом ал Мансоуријем, са којим је разговарао о могућностима инвестирања компанија из УАЕ у АП Војводину, посебно у области саобраћаја и транспорта.

Током разговора оцењено је да је привредна сарадња двеју земаља добра, али да постоји могућност за интезивирање и проширење те сарадње.
Председник Мировић позвао је инвеститоре из УАЕ да улажу у покрајину, јер је данас Република Србија и АП Војводина, како је рекао, земља привредне стабилности и економског развоја.

Фото: Покрајинска влада

„Учешће на овом инвестиционом форуму представља значајне могућности за промоцију привреде наше земље и проналазак потенцијалних инвеститора“, рекао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Овогодишња награда која се додељује најуспешнијој регионалној агенцији за најбољу инвестицију у централној и источној Европи и Турској у 2017. години, у оквиру Годишњег инвестиционог форума, припала је Развојној агенцији Војводине за долазак компаније „Континентал“ у Нови Сад.
Посети Дубаију присуствују и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и саветник председника Покрајинске владе Горан Лазовић.

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести