Мировић у Милићима:  Покрајинска влада наставиће да помаже развој Републике Српске

За подршку привредном развоју општине Милићи у Републици Српској, председнику Покрајинске владе Игору Мировићу уручена је награда „Златни грб општине Милићи“ са признањем „Повеља општине Милићи“ поводом дана те општине, 31. марта.
с
Фото: Покрајинска влада

„Ми смо формирали Фонд за сарадњу са Србима у региону, и увек и у свакој прилици учвршћивали сарадњу између наших институција и помагали и подржавали Републику Српску. Прошле године издвојили смо знатна средства да помогнемо да овде, у Милићима, остану људи у свом крају, што је стратешки важно за читав наш народ и његов опстанак“, изјавио је Мировић.

Покрајинска влада, преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, издвојила је 30 милиона динара за суфинансирање изградње производних хала у индустријској зони у тој општини. Реч је о заједничкој инвестицији Покрајинске владе и Владе Републике Српске. На површини од око 2.000 квадратних метара изграђене су и инфраструктурно опремљене две производне хале, чиме су обезбеђени услови за долазак домаћих и страних инвеститора, отварање нових радних места и бољи живот грађана.

„Са великим задовољством одазвао сам се позиву председника Владе Републике Српске Радована Вишковића да заједнички помогнемо изградњу ове хале. Ова инвестиција значи да ће људи остати у овом месту, да ће се општина градити и развијати. Ово је пример вишегодишње добре сарадње Покрајинске владе и Владе Републике Српске“, рекао је Мировић.

Према Мировићевим речима, последњих година Република Србија је, на иницијативу председника Вучића, учинила много да у свим општинама у Републици Српској уради нешто конкретно у свим областима друштвеног живота и рада.

Прошле недеље, како је подсетио Мировић, Покрајинска влада издвојила је средства за прву фазу радова на изградњи Српске куће у Мостару.

„Настављамо да помажемо наш народ, то чинимо из срца, из потребе да, као што су то чинили наши преци у Српској Војводини у 19. веку, Војводина буде и остане место са којег ће долазити све оне идеје које имају за циљ заједништво и јединство српског народа“, истакао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Мировић и Вишковић обишли су данас и новоизграђену производну халу у Индустријској зони Подгора, где ће компанија „ДИВ Традес“ из Бачке Паланке почети производњу.

Та компанија је, са око 500 запослених и два милиона произведених џамбо-врећа годишње, њихов највећи произвођач у Србији и снабдева купце на Балкану, у Русији и у Европској унији.

„Велика захвалност председнику Покрајинске владе Игору Мировићу, који је помогао да саградимо овај објекат, и компанији која је пренела део своје производњу у Републику Српску. Ово је веома значајна инвестиција за нашу општину јер ће посао добити 90 радника. Широм Српске наставићемо са оваквим пројектима како бисмо помогли локалне самоуправе да саграде производне хале“, изјавио је Вишковић.

Како је истакао, са поносом се може рећи да је ова општина за 31 годину постојања изградила све потребне институције за нормалан живот грађана. Вишковић је најавио да ће Влада Српске наставити са напорима на стварању нових радних места која ће запосленима омогућити услове да остану и опстану у тој локалној заједници.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести