Мировић у Петрињи: Треба да се окренемо будућности

ПЕТРИЊА: Председник Покрајинске владе Игор Мировић, министар спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић Радман и председник Савета Српског националног већа Милорад Пуповац сагласили су се данас да постоје бројне могућности за сарадњу, с акцентом на привреди, прекограничним пројектима и пројектима финансираним из фондова Европске уније.
с
Фото: Покрајинска влада

Мировић је данас боравио у Хрватској, у Петрињи, поводом испоруке грађевинског материјала који је обезбедила Покрајина Војводина породицама пострадалим у земљотресу, саопштила је Покрајинска влада.

"Разговарали смо данас о питањима важним за развој наших односа, као и о помоћи коју ћемо упутити за реконструкцију једног објекта јавне намене у овој општини. Желимо да радимо на томе да наши укупни односи буду окренути ка будућности, а мање ка прошлости", изјавио је председник Покрајинске владе Мировић.

"Хвала Републици Србији на донацији и председнику Мировићу на исказаној жељи да Покрајинска влада обнови објекат јавне намене у општини Петриња", казао је министар Грлић Радман оценивши данашњи састанак као веома добар.

Пуповац је рекао да је помоћ коју је упутила Србија за санирање последица земљотреса, у укупном износу од два милиона евра веома значајна.

"Тако ће се лакше задовољити потребе људи, а то је истовремено и знак да се у овој великој невољи показује солидарност", нагласио је Пуповац.

Током данашње посете Хрватској, у месту Беговићи, председник Мировић обишао је седам породица чија су домаћинства оштећена у земљотресу, уручивиши им уговоре за обезбеђивање грађевинског материјала.
 

Фото: Покрајинска влада

Мировић је посетио и Храм Светог Спиридона Чудотворца у Петрињи, који је више пута рушен и чију је обнову помогла Покрајинска влада.

Посети су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Горан Каурић и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести