Мировић у радној посети Румунији

Председник Покрајинске владе Игор Мировић учествовао је у румунском граду Араду на округлом столу „Локални развој и међународни односи у Европи региона између држава које су чланице ЕУ и оних које нису“.
Igor Mirović i Dragana Milošević u Rumuniji/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Мировић се обратио на „Конференцији покрајина-побратима“, истакавши да је регионална сарадња у свим областима друштвеног живота све интензивнија али да још увек постоји потенцијала и капацитета да се та сарадња унапређује и проширује.

„Оријентацију АП Војводине потврђује чињеница да смо ми од формирања Покрајинске владе, пре три године, потписали 11 нових споразума о сарадњи са регионима из целог света. Том сарадњом стварамо институционални оквир за сарадњу привредних комора, развојних агенција, универзитета, културних и туристичких организација и свих других институција“, казао је Мировић, и додао: „Желимо и радимо на томе да овим споразумима и конкретном сарадњом подстакнемо регионални и локални развој.

На позив председника Жупанијског већа Јустина Чонке, председник Мировић присуствовао је и свечаности поводом стогодишњице стварања модерне румунске државе и управе Града Арада.

Догађају је присуствовала и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести