Мировић: У РТВ-у надували цене за нови намештај

Председник Покрајинске владе Игор Мировић казао је да је зграда Радио-телевизије Војводине на Мишелуку завршена и да је у току набавка опреме, вредне 536 милиона динара, која ће стизати у наредним месецима.
mirovicIgor06-RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Када је реч о намештају за зграду, Мировић је истакао да је Управа РТВ-а проценила да је за намештај потребно издвојити 340 милиона динара, што он сматра превисоком цифром.

– Рачунао сам да је то много и упутио им допис, према стручним анализама које су урађене, да се намештај може обезбдити и за стотинак милиона – категоричан је био Мировић. – Морам да водим рачуна о народном новцу. Уколико Управа РТВ-а смањи износ, ми ћемо обезбедити новац.

О тврдњама да је за опремање потребно још 12 милиона евра, Мировић је истакао да је у питању план који има РТВ, али да то не значи и да је буџет спреман да то финансира.

Зграда је завршена, а намештаја ће бити када коригују цене. Уколико је мало новца за телевизијску опрему, нека се и сами потрудерекао је Мировић

– У суми од 536 милиона тражио сам да буде направљен оптимални систем и да ту буде и телевизијска и информатичка опрема, а они су набавили само телевизијску технику. Сада чекамо да опрема стигне. Зграда је завршена, а намештаја ће бити када коригују цене. Уколико је мало новца за телевизијску опрему, нека се и сами потруде. Ми треба да опремамо и школе, и болнице, и социјалне установе – казао је Мировић, и додао да су у питању суме које су неприхватљиве. По његовим речима, Управа РТВ-а је „надувала цене”, те су након његове интервенције смањили суму потребну за намештај на 240 милиона динара, а „доћи ћемо и на износ од 120 милиона”, поручио је Мировић.

Љ. Петровић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести