Мировић уручио уговоре локалним самоуправама за пројекте из области пољопривреде

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 68 уговора представницима 41 локалне самоуправе, које су оствариле право по основу три конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, у вредности 932, 5 милиона динара, од чега је Покрајинска влада издвојила 300 милиона динара.
Mirovic, dodela ugovora-11_0
Фото: Покрајинска влада

Реч је о Конкурсу за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, Конкурсу за доделу подстицајних средстава за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта и Конкурсу за доделу подстицајних средстава за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта, односно привођење намени пољопривредног земљишта.

Председник Мировић подсетио је да је Покрајинска влада од 2016. године до данас у фокус ставила привредни и економски развој и једно од најважнијих питања, како је рекао, развој пољопривреде.

Фото: Покрајинска влада

„Наш буџет је од 2016. године увећан за осам милијарди динара и тај износ смо усмерили на велике развојне пројекте“, рекао је Мировић.

Један од стратешких циљева Покрајинске владе, како је навео, јесу пројекти на уређењу каналске мреже, чијом се реализацијом ставрају услови за наводњавање и одводњавање пољопривредног земљишта.

Фото: Покрајинска влада

Реализацијом данашњих уговора планирано је уређење 1.510 километара каналске мреже, 78 километара атарских путева и 3.615 метара уређења отресишта.

Укупна површина државног пољопривредног земљишта која ће се привести намени након уклањања дивљих депонија по овим уговорима је 641.306 м2.

Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарсто Вук Радојевић изјавио је да је један од најважнијих приоритета Покрајинске владе развој аграра, те да Покрајинска влада кроз конкретан аграрни буџет, који, како је истакао, никада није био већи, показује колики значај даје развоју пољопривреде.

Фото: Покрајинска влада

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести