Мировић: За бржи развој Војводине готово 800 милиона

НОВИ САД: Председник војвођанске владе Игор Мировић уручио је уговоре представницима градова, општина и институција социјалне и здравствене заштите, чија је вредност око 791,5 милиона динара и том приликом рекао да ће њихова реализација допринети равномерном и бржем развоју Војводине, те поручио да су у покрајини за мање од годину дана припремљени или започети пројекти укупне вредности шест милијарди динара.
Uručivanje ugovora u Pokrajinskoj vladi Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Мировић је, уручујући уговоре за 25 пројеката, рекао да су средства додељена за финансирање и суфинансирање пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, изградње канализационе мреже, локалног економског развоја, образовања, здравствене и социјалне заштите.   

“Велико ми је задовољство што смо успели након ребаланса буџета да обезбедимо готово 800 милиона динара у овом сегменту доделе уговора и што смо изабрали општине које су имале спремне пројекте, а чијом реализацијом ће бити побољшан квалитет живота на територији оних општина које су конкурисале”, рекао је Мировић.Сматра да је развој локалних самоуправа кључ за развој Војводине. 

“Средства су додељена за пројекат реконтрукције, адаптације И доградње прихватилишта у Футогу, у оквиру Геронтолошког центра, крећемо у реконструкцију Каменичког парка, у Опову настављамо изградњу локалног пута од тог места до Дебељаче, реконтруисаћемо саобраћајнице у Буђановцима, радићемо много у индустријским зонама ради доласка нових инвеститора”, поручио је Мировић.   

У наредних неколико дана, каже, почиње реализација радова у односу на раније припремљене пројекте.   

“Почињемо са радовима на реконструкцији регионалне болнице у Панчеву, изградњи фабрике воде у Ковачици, реконструкцији Велике терасе у Суботици и многим другим пројектима. Данашњим уговорима смо дефинисали да у наредних 30 или 60 дана припремимо јавну набавку и на јесен почнемо са радовима на реализацији пројеката из овог циклуса”, истакао је Мировић.     

Наводи да посла у Војводини има много, те да су издвајањем значајних финансијских средстава преко Управе за капитална улагања, покренути механизми који ће допринети да реализација пројеката тече несметано.   

“За годину дана у 44 од укупно 45 општина у Војводини обезбедили смо пројекте, држали се критеријума када је реч о мање развијеним општинама, када је реч о значајним пројектима, наставили смо велике пројекте које приводимо крају И то је нова слика Војводине која би требала да наиђе на разумевање целокупне јавности”, додао је Мировић.   

Средства су додељена за реализацију 25 пројеката на територији 22 општине. У области саобраћајне инфраструктуре додељено је 350 милиона динара, у области водоснабдевања 150 милиона, за пројекте из области локалног економског развоја око 118,7 милиона, док је за пројекте из области образовања опредељено нешто висе од 71,6 милиона. 

За пројекте у области социјалне заштите додељено је 56,3 милиона динара, а за реконструкцију и доградњу објеката институција здравствене заштите издвојено је нешто висе од 44,7 милиона. 

Slaviša
24.07.2017 • 19:35
Gospodo iz pok.vlasti,šta je za vas pojam Vojvodina,dali samo nekoliko gradova sa svojom bližom okolinom,ili je Vojvodina i seoska područja?Razumem sa steane investitore zanimaju gradovi i bliža okolina,ali onda vi gospodo iz vlasti,trebate da razmišljate o seoskim domaćinstvima,kako u unutrašnjosti pokrajine,tako i o pograničnim selima,i njihovom razvoju,tj opstanku.Evo s za primer,za početak,zašto se ne formira jedan veći polj.kombinat od bivsih kombinata Graničar iz Gakova,Jadrana iz Stanišića,te Aleksa Šantića,imaju sve pred dispozicije,kao i infrastrukturu za start polj.proizvodnje,kako ratarstva,stočarstva,voćarstva,samo treba malo dobre volje.Što je osnovno,tu postoji fantastična infrastruktura i za zalivne sisteme,koja bi se jako brzo vratila,potencijalnom investitiru.Jedina opasnost za ovakvu realizaciju je moguć,upliv kriminala i korupcije u taj i takav projekat,a to je opet direktna opasnost po državu i njen poreski sistem.
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести