Mитровић изгубио на суду од Ђиласа

БЕОГРАД: Први основни суд у Београду пресудио је да је власник ТВ Пинк Жељко Митровић крив за лажи и увреде које је, у једном од "отворених писама", изнео на рачун лидера Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, саопштила је данас ССП.
dragan djilas, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Како се наводи, Митровић је у октобру 2017. године у отвореном писму, насловљеном са "Драги Ђики", изнео низ лажи, тврдећи да је Ђилас "пљачкао град и државу, сваку фамилију и појединца понаособ, намештао тендере и крао

грађане на изградњи мостова", и то емитовао пуна три дана у разним терминима на својој телевизији.

Суд је те наводе, као и наводе да је Ђилас "хапсио лекаре оценио као нетачне и увредљиве и пресудио Митровићу да плати 200.000 динара, пише у саопштењу.

Ђилас је поводом те пресуде изјавио је да је то трећи судски поступак против Митровића који је добио, али да то није спречило власника ТВ Пинк да настави изношење неистина и увреда.

"Он плати хиљаду-две евра и настави да и даље о мени лаже милионе грађана. Подносићу и убудуће тужбе, али јавно постављам питање да ли су казне које суд одређује адекватне кад се види да немају никакав утицај и да се исте ствари понављају", рекао је Ђилас.

Он је навео и да је иста ситуација и са "лажима које изговарају Вучићи, Весићи, Информери и Српски телеграфи".

"Сви плате ове, за њих симболичне износе, и наставе са лажима. Питање је докле", истакао је Ђилас.

Новац од одштете Ђилас ће, као и до сада, уплатити у хуманитарне сврхе, истиче се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести