МОМИРОВИЋ: НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕМ ОДЛУКУ ПРИШТИНЕ да заустави слободан проток роба

БЕОГРАД: Министар уњутрашње и спољне трговине Томислав Момировић осудио је данас одлуку Приштине да заустави слободан проток робе из Србије, наводећи да је таква одлука потпуно супротна свим европским принципима који подразумевају слободан проток људи, роба, услуга и капитала.
m
Фото: Tanjug/ MUST/ Đorđe Krstić/ bg

Он је нагласио да влада привремених институција у Приштини већ у дужем периоду чини све како би угрозила успоставаљање економске стабилности на Западном Балкану, наводи се у саопштењу Министарства унутрашње и спољне трговине.

Додаје се да Влада Србије, заједно са својим партнерима са Западног Балкана, улаже напоре у покушају да релаксира и омогући слободан проток људи и роба, с циљем напретка и економског развоја Републике Србије, као и целог региона.

Министар је указао да је "фактор који све то анулира и који је поново ставио оружје на политички сто на Балкану Аљбин Курти".

Ово полако превазилази све политичке потенцијале, који се улажу да се проблеми превазиђу на миран начин, али и поред тога ми морамо да сачувамо мир, јер једино у миру можемо да обезбедимо раст и прогрес целог региона, истиче министар трговине Томислав Момировић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести