Момировић: Ово је мој највећи посао,председник је у праву

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас да је за њега место на челу Министарства највећи посао који је икада обављао, али и да су критике председника на рад оправдане
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас да је за њега место на челу Министарства највећи посао који је икада обављао, али и да су критике председника на рад оправдане, јер је темпо рада спуштен што, како каже, не сме да се понавља.

Момировић је за тв Прва поводом 100 дана рада владе рекао да је однос између њега и председника и премијерке обележен великим поверењем и да су крајем године постигнути невероватни резултати.

"Једноставно, после тих феноменалних резултата који су довели да смо земља са највећим економским растом у Европи, ми смо спустили темпо и то не сме да се понавља. Ту динамику није било лако испратити и морамо да се вратимо на оно како смо радили у новембру и децембру, да одржимо макроекономску стабилност и ако желимо да завршимо и да почнемо пројекте које сада изводимо", рекао је Момировић.

Говорећи о инфраструктурним пројектима који се тренутно раде, Момировић је казао да није сигуран да ли грађани имају свест о њиховом обиму.

"Србија није више земља која је била пре 10 година. Од када је председник преузео извршну власт, од када је извршена фискална консолидација Србија је земља која расте и има најбољу перспективу у Европи и имамо прилику да разговарамо са Француском као нуклеарном и најјачом војном силом Европе на равноправним основама. То се није десило изненада", рекао је он.

Како каже, Србија има много новца захваљујући великом раду и озбиљном реформама због чега ће се завршити запоичете инвестиције које су требале да се десе пре 30 година.

Говорећи о недавној посети Француској у делегацији коју је предводио председник Вучић, Момировић каже да је импресиониран начином на који је делегација третирана.

"Најпре председник па и ми добили смо третман који није сразмеран економској и политичкој моћи. Имали смо најпре пријем код председника (Француске Емануела) Макрона и разговоре са министрима. Импресиван утисак и третман Србије у Француској која је најјача војна сила ЕУ, нуклеарна сила", рекао је Момировић.

Он је рекао да такво указано политичко поштовање и такви односи могу да донесу само добро земљи.

"Имамо корист од инвестиција које француске фирме изводе и које ће изводити у Србији. Причамо конкретно о изуградњи метроа, јер су француске фирме водеће у изградњи шинских транспортних система. То су компаније које су импресивне и част је да сарађујемо са њима", рекао је Момировић.

Он је поновио да ће у новембру почети радови на депоу и да се нада да ће изградња прве две линије бити завршене у наредних шест, седам година.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести