Момировић: БГ метро никад ближи, радови у другој половини 2021.

"Пре 15 година смо имали 25 одсто незпаослености и били смо са великим бројем проблема, данас смо ми стуб Балкана, земља на коју сви рачунају и у коју долазе инвеститори", рекао је министар Томислав Момировић
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

ПАРИЗ: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, који је у саставу српске делегације у Француској, изјавио је да реализација пројекта градње београдског метроа никада није била ближа и да ће радови почети у другој половини године.

"Могу са поносом да кажем да ми у инвестицију у метро улазимо у другој половини године. То ће бити највећи пројекат у историји овог министарства и Београда", рекао је Момировић.

Нагласио је да ће београдски метро потпуно променити саобраћајну инфраструктуру Београда.

"Интегрисаћемо цео јавни сааобраћај и то ме заиста као Беорађанина и Србина чини поносним", навео је Момировић.

Каже да је имао два састанка, са министром спољне трговине и министром саобраћаја Француске, као и да су отворена сва питања која нас повезују.

Додао је да је одржао састанке са свим релевантним инвеститорима у сектору саобраћаја и изразио задовољство због постигнутих резултата.

"Мислим да инвестиција у метро никада није била ближа после ове посете", нагласио је Момировић.

Захвалио је председнику Србије Александру Вучићу, министру финансија Синишу Малом и замеднику градоначелника Београда Горану Весићу, на свему што су урадили у Француској.

Момировић додаје да је био заједно са председником Србије на састанаку са француским председником Емануелом Макроном и истакао да је велика част указана српској делегацији и председнику Вучићу.

"Србија више није она земља која је била пре 10 и 15 година. Пре 15 година смо имали 25 одсто незпаослености и били смо са великим бројем проблема, данас смо ми стуб Балкана, земља на коју сви рачунају и у коју долазе инвеститори", рекао је министар.

Истиче да је Француска једна од највећих европских економија и да је он под великим утиском тога колико поштовања наши европски партнери имају према ономе што је урадио председник Вучић, економским реформама које је спровео.

"Ми смо данас озбиљна држава коју сви дочекују са поштовањем", навео је Момировић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести