МСП: У Пловдиву графит Србе на врбе, надлежни у Бугарској да реагују

БЕОГРАД: На згради Почасног конзулата Републике Србије у Пловдиву синоћ је латиницом исписан графит „Србе на врбе“, саопштило је Министарство спољних послова и позвало надлежне органе у Бугарској да најхитније реагују и пронађу виновника овог узнемирујућег инцидента.
ministarstvo spoljnih poslova
Фото: Printscreen

Министарство је у саопштењу навело да је амбасада Србије у Софији званичним путем обавестила Министарство иностраних послова Бугарске о овом вандалском чину и недвосмисленом акту мржње.

"Реч је о покличу под којим су чињени најмонструознији масовни злочини над српским народом у Другом светском рату на територији некадашње нацистичке творевине Независне државе хрватске, и који је био шовинистичко гесло и током протеривања српског становништва из Републике Хрватске у такозваним операцијама „Бљесак“ и „Олуја“", наводи се у саопштењу.

МСП изражава уверење да није реч о провокацији упућеној од стране бугарских грађана, будући да су наше државе и народи успоставили висок ниво поверења и пријатељских односа, због чега, како наводе, верују да ће брзом и одлучном реакцијом инцидент бити расветљен, а починилац приведен правди.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести