МУП: Мохамед Дахлан није на Интерполовој потерници; Тепић поновила оптужбе

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова саопштило је да се Мохамед Дахлан не налази на потерници Интерпола.
marinika tepić fonet
Фото: FoNet

"МУП Републике Србије обавештава јавност да су апсолутно нетачне тврдње представнице Савеза за Србију Маринике Тепић да се Мохамед Дахлан налази на потерници Интерпола. У систему ове међународне полицијске организације за овим лицем никада није била расписана потерница, нити се тренутно потражује путем Интерпола", наводи се у саопштењу МУП Србије.

Народна посланица мариника Тепић је у Скупштини новинарима поновила оптужбе да је државни врх сарађивао са Дахланом и његовим најближим сарадником Адхам Або Мадал који су посредовали, како тврди, у најштетнијим уговорима за Србију везани за Уједињене Арапске Емирате.

Истовремено није имала одговоре на новинарска питања да ли поседује званичан документ о томе да се Дахланово име налази на Интерполовој потерници и, ако јесте, зашто није био ухапшен, јер он се појављује на разним међународним конференцијама.

Тепић каже да не зна да је путовао и да се нада да ће новинари то истражити, а да то није питање за њу, већ за Александра Вучића, Тужилаштво, министра Небојшу Стефановића и МУП.

Она није имала одговор ни на питање - да ли јој је познато да су двојица француских новинара добила забрану рада и новчану казну због изношења лажних вести о Дахлану.

Како је рекла, не може да се бави двојицом новинара у Француској и Палестинцима и да има много важнијих питања као што је хапшење Александра Обрадовића, запосленог у Крушику.

Тепић навела да је пре седам дана поставила врло конкретна питања Александру Вучић о Дахлану и његовом најближем сараднику за које тврди да живе у Београду..

Каже одговоре Вучића није добила, а да је Марија Обрадовић све што је Тепић изнела назвала ‘’научном фантастиком’’

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести