На Јарињу Косовска полиција задржава 80-годишњег Србина

БЕОГРАД: Србин, 80. годишњи Србољуб Веселиновић, интерно расељено лице са Косова и Метохије, према последњим подацима, од јутрос се налази на административном прелазу Јариње.
jarinje granicni prelaz, Tanjug/Mirjana Mitrović
Фото: Танјуг/Мирјана Митровић

Тамо га је задржала Косовска полиција која му и даље не дозвољава да настави пут док не изврше, како је речено, "додатне контроле", у вези са наводна имовинско-правним питањем, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Веселиновић, расељено лице из Горњег села код Призрена, јутрос је са синовцем кренуо на Косово и Метохију, али је задржан на Јарињу.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да је недопустиво овакво поступање према човеку у деветој деценији живота.

Канцеларија за КиМ о случају Србољуба Веселиновића

БЕОГРАД: Случај Србољуба Веселиновића од 80 година, кога Приштина третира као највећег ратног злочинца, показује сву осионост и бахатост албанских политичара који су у стању да малтретирају човека у деветој деценији живота само зато што је Србин, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Србољуб Веселиновић је, наиме, интерно расељено лице са КиМ, а Косовска полиција држала га је више сати на административном прелазу Јариње, да би у касним послеподневним сатима био пребачен на саслушање у Призрен.

Њему се на терет ставља наводна нелегална сеча шуме.

Адвокат, кога је ангажовала Канцеларија, укључен је у његов случај и пратиће цео процес, а Канцеларија оцењује да је апсурдно да се Срби којима се годинама отима имовина на Косову и Метохији некаквим тајним налозима и оптужницама сада прогањају и означавају као узурпатори.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести