НА НОВОСАДСКОЈ ПРЕВОДНИЦИ ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ЈП „ВОДА ВОЈВОДИНЕ” Вучевић: Од нас зависи какве ће нам бити обале (Фото)

На новосадској преводници, једној од највећих у систему ДТД, вечерас је обележено 20 година од оснивања ЈП „Вода Војводине”.
Дневник/С. Шушњевић
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Уз пригодан културно-уметнички програм, уз присуство потпредседника Владе Србије и министра одбране Милоша Вучевића, министарке пољопривреде Јелене Танасковић, градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, покрајинских званичника, указано је на значај предузећа које одржава више од 20.000 километара водотокова у Војводини.

Министар Вучевић истакао је значај посла којим се „Воде Војводине” баве, како за одбрану земље тако и за одрживи развој нашег друштва.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Уз честитке, поручио је да је потребно појачати борбу против рибокрадица и додао да највише зависи од самих грађана какве ћемо водотокове имати.

- Од нас зависи колико нам је чиста вода, какве су нам обале, колико има рибе. Морамо наћи баланс између развоја привреде и очувања природе, оно што јесте одрживи развој. Сигуран сам да ће Влада наставити да подржава „Воде Војводине”, сада су много веће цифре у односу на претходни период, али то још није довољно за потребе делатности овог предузећа.

ЈП „Воде Војводине” одржава  више од 20.000 километара водотокова у Војводини

Министарка Јелена Танасковић је истакала да је ово предузеће увек било на висини задатка. Додала је да је преко Абу Даби фонда и Европске инвестиционе банке обезбеђено 110 милиона евра за наводњавање 120.000 хектара од чега је у Бачкој и Банату 103.000 хектара.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Генерални директор ЈП „Вода Војводине” Срђан Кружевић рекао је да, ако би морао да дефинише шта предузеће ради, најмање што би могао да каже је да управљају водама. 

Фото: Дневник/С. Шушњевић

- Од мочвара и сушних подручја стварамо богате оранице. Не љутимо природу, али смо против загађивача, за рибљи фонд смо, али против рибокрадица и против смо суше и поплава, али смо за плодну земљу - рекао је Кружевић и захвалио се локалним самоуправама на сарадњи јер све то  не би било могуће, како је рекао, без њих. 

С. Крстић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести