На протесту у Београду представљен "тим за преговоре"

БЕОГРАД: На протесту "Сви као један - 1 од 5 милиона" у Београду данас је представљен тим за преговоре с властима на три теме: "заробљени медији, злоупотреба РЕМ и нерегуларни изборни услови".
1
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

Глумац Бранислав Лечић позвао се на спремност за дијалог, коју је исказао председник Србије Александар Вучић, и прочитао тим у којем су, каже, стручњаци и ванстраначке личности.

То су пофесори Чедомир Чупић, Душан Вуичићевић и Сњежана Миливојевић, политиколози Јованка Матић и Бобан Стојановић, редитељ Срђан Драгојевић, новинар Вукашин Обдрадовић и Зоран Гавриловић, а у разговор о медијима укључиће се и НУНС и Асоцијација слободних медија.

Протест је почео код Теразијске чесме, што није била и једина разлика у односу на претходна окупљања, јер је било мање људи, и мање енергије, па је и Лечић настојао да мотивише окупљене порукама да се протест наставља и да треба да долазе све док "ова субота не постане једна једина субота за сва времена". 

Енергија је мало спласнула, јер су била превелика очекивања од протеста 13. априла, рекао је један од организатора.

Лечић је рекао и да је земља у дубокој друштвеној и политичкој кризи, за коју је, каже, одговоран председник Србије, а позвао је учеснике да не мрзе оне који су "због сендвича" дошли јуче на скуп Александра Вучића, а они ће се, каже, "постидети због тога и већ се стиде".

Потом је позвао у шетњу до РТС.

Протесту су присуствовали опозициони политичари Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Борис Тадић, Зоран Живковић, председник општине Стари град Марко Бастаћ...

Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

Веселиновић најавио формирање "слободне зоне" за 4. Мај

Један од чланова Савеза за Србију Јанко Веселиновић најавио је да ће опозиција 4. маја формирати такозвану "слободну зону" у близини Скупштине, уколико, како је рекао, власт не пристане на дијалог о захтевима опозиције. 

"У тој зони биће и слободни народни парламент, одборници из целе Србије", рекао је Веселиновић на крају вечерашњег протеста, али није објаснио шта слободна зона тачно значи и шта подразумева.

Он је најавио и да ће "обележити" годишњицу рушења објеката у Херцеговачкој улици, те да ће наредну суботу, дан пред Ускрс, обележити "хуманитарним акцијама широм Србије"

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести