На ручку код Си Ђинпинга о ближој међуљудској сарадњи 

ПЕКИНГ: Разговори у Међународном конференцијском центру на језеру Јенћи код Пекинга прешли су на мање формалан ниво након двоипочасовне дискусије за Округлим столом светских лидера, у оквиру Форума "Појас и пут за међународну сарадњу" у којима учествује и премијер Србије и изабрани председник Александар Вучић.
Konf. Pojas i put za međunarodnu saradnju, Kina Foto: Thomas Peter/Pool Photo via AP
Фото: Thomas Peter/Pool Photo via AP

У наставку рада домаћин председник Кине Си Ђинпинг и учесници, шефови држава и влада 28 земаља и шефови три међународне организације, УН, ММФ Светске банке, изашли су испед Међународног конференцијског центра где су пред бројним новинарима "позирали" за заједничку фотографију. 

Након тога у краткој шетњи кроз врт конференцијског центра учесници скупа су се упутили на радни ручак на којем ће у неформалној атмосфери на тему "Ближа међуљудска сарадња" излагање имати и српски премијер .

Како је раније речено намера кинеског председника Си Ђинпинга је управо та да се лидери окупе у "опуштенијој" атмосфери за ручком и да разговарају о културној, трговинској, економској и људској размени, која је основни стуб те иницијативе.

У наставку Округлог стола, после ручка, планирана је дискусија на тему људских ресурса и размене на којој ће се такође обратити премијер Вучић. 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести