Напад на српско дете на КиМ, отац сумња на покушај отмице

ПРИШТИНА: Непознате особе физички су данас напале дечака Мартина Вуксановића у селу Племетина код Обилића, који се из школе враћао кући, а његов отац сумња да је реч о покушају отмице.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Отац Предраг Вуксановић је РТС-у пренео да се напад догодио на путу од Племетине према суседном селу Прилужје, када се његов син, ученик трећег разреда, враћао из школе кући.

"Мог сина је кући допратио комшија у чије је двориште успео да побегне, када се отрго из руку особе која је покушала да га увуче у аутомобил. Из ''аудија'' црвене боје, непозната особа је отворила врата и руком дохватила Мартина. На срећу, успео је да побегне и заштиту потражи у првом дворишту", испиричао је Предраг Вуксановић.

Каже да не зна ко су особе из аутомобила, али да су људи из села приметили како одлазе у суседно село Хамидија, у којем нема Срба.

Вуксановић је случај пријавио полицији, чији су припадници били у Племетини и отишли након што их је упознао са инцидентом.

Каже да не зна да ли ће да покрену истрагу и организују потрагу, наводећи пример од пре шест месеци када је на истом путу нападнут и његов старији син, и да о том инциденту нема никакву повратну информацију.

У Племетини живи стотинак српских домаћинстава.

Са Србима који су остали да живе у Прилужју, Бабином Мосту, Грацу, чине компактну српску средину на подручју између Косовске Митровице и Приштине, а у залеђини су окружени албанским становништвом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести